Участие в конференция на ОМЕП

По случай 70 годишен юбилей на организацията- презентация на тема :

„Биомимикрия“

Турция 14.11.22-18.11.22

 

 

Без изкуство няма иновация – финално събиране и работилница

Наближаваме края на проекта Еразъм+ Без изкуство няма иновация. В рамките на проекта обменихме примери за добри практики с педагози от Турция, Хърватия, Сърбия, Литва и Латвия, в тяхната и нашата работна среда. Свързахме художествените теми с природата, рециклирането, математиката и дизайна, със STEM полето, с биомимикрията.

Като венец на успешното завършване на проекта се проведе уъркшоп, на който педагозите представиха и изпробваха научените дейности, приложими в ежедневната работа с деца – игри с химикал и топка, правене на ловци на сънища, скулптури от алуминиево фолио, игра за разпознаване на биомимикрия, мрамориране , рисуване по двойки и др.

 

България 16.05.22-20.05.22

 

Реализирахме четвъртата мобилност по нашия проект, чийто домакин е България.
Обучението с учители от 6 партньорски страни продължи 5 дни.
По време на обучението учителите участваха в различни работилници (техника папиемаше, грънчарска работа с глина, изкуство с моделин) и културни дейности.
Програмата завърши със среща за оценка и церемония по връчване на сертификати.

 

Латвия 05.09.22-09.09.22

Реализирахме нашата мобилност в Латвия.
Нашият партньор по проекта домакин Ивета Лиепиня и нейният екип споделиха с нас информация за рециклирането и изкуството в предучилищното образование с училищни дейности и семинари за рециклиране и изкуство и представиха съоръжението за рециклиране в Getline eco в технологичния парк в Урда.